De huidige regeling voor de niet-leesbare Vlaamse cheques blijft ook na 31 december van toepassing

  • Alle velden van de cheques dienen ingevuld te worden. Daarbij wordt vooral gecontroleerd op de velden voor de prestatiedatum en het INSZ-nummer van de werknemers.
  • Indien de prestatiedatum en/of het INSZ-nummer niet is ingevuld, komen die cheques gedurende 30 kalenderdagen ter aanvulling in de Beveiligde Zone. Indien er na 30 dagen geen correctie is gebeurd, worden de niet-gecorrigeerde cheques niet meer uitbetaald.
  • Bedrijven die hun cheques “aankondigen” in de Beveiligde Zone, hoeven achteraf geen cheques meer te corrigeren. Sodexo vult dan automatisch de niet-leesbare en lege velden aan met de gegevens die aangekondigd werden.
  • Verplichte registratie van het INSZ-nummer van alle werknemers.Op basis van de lijst van geregistreerde INSZ-nummers kan Sodexo een maximaal aantal niet-herkenbare gegevens identificeren en een zo hoog mogelijke leesbaarheid garanderen.

In januari 2017 zal de Vlaamse Overheid, in samenwerking met de sector en Sodexo de maatregelen in verband met de niet-leesbaarheid van de Vlaamse cheques grondig evalueren. Op die manier kan een definitieve regeling voor de niet-leesbaarheid van de aangeboden cheques uitgewerkt worden.