Onregelmatigheden in de communicatie over de details van de afgiften van papieren cheques

Wij constateren onregelmatigheden in de communicaties die u ontvangt met daarin de details van de afgiften van papieren cheques:

  • Een eerste mail wordt verzonden na lezing van de afgifte, met daarin het detail van de gevalideerde en niet-gevalideerde cheques (cheques te corrigeren, vervallen cheques, …). Het aantal gevalideerde en niet-gevalideerde cheques is hier soms niet correct. De referenties van de afgifte, het aantal aangekondigde en gelezen cheques zijn wel correct. Het terugbetaalde bedrag is correct en komt overeen met het aantal gevalideerde cheques van de afgifte. De terugbetalingsdatum is eveneens correct.
  • Een tweede communicatie wordt verzonden indien er cheques te corrigeren waren. Deze cheques worden apart terugbetaald. In deze communicatie zijn de referenties van de afgifte, het aantal aangekondigde en gelezen cheques correct, en hebben betrekking op de volledige, initiële afgifte. Het terugbetaalde bedrag is eveneens correct en komt overeen met de gevalideerde “te corrigeren” cheques.
  • De communicaties die verstuurd worden vermelden enkel de cheques die overeenkomen met het gebruikte afgifteborderel. Indien uw afgifte niet conform is ( en een mengeling van cheques uit verschillende regio’s bevat), ontvangt u geen communicatie met betrekking tot de terugbetaling van cheques die niet in de afgifte hadden mogen zitten. Deze cheques worden toch terugbetaald. In dit geval is  het terugbetaalde bedrag correct en komt overeen met het aantal gevalideerde cheques.